CURSUSSEN EN WORKSHOPS

het hele jaar instappen: kalligrafiecursus

kalligrafie

In mijn atelier in de Vijzelstraat bied ik start- en vervolgcursussen kalligrafie aan in blokken van vier of acht lessen tijdens inloopcursussen op woensdagochtend, woensdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.  Dat zijn knipkaart-cursussen: een cursist kan één keer per week komen, twee of drie keer misschien wel, maar ook rustig een week overslaan of op een andere dag komen. Dat is ideaal voor mensen met onregelmatige werktijden.

De groepen zijn heel klein en dat maakt het mogelijk in te gaan op persoonlijke wensen. Wilt u bestaande kennis opfrissen? Hebt u een speciaal project? Bent u een absolute beginner of denkt u dat u twee linkerhanden hebt? Voor alles is een passende oplossing. Ik geef kalligrafielessen op alle niveaus. Na een opleiding tot schrijfdocent – Pedagogische Academie 1976, MO akte Schoonschrijven 1982, en workshops en stages bij internationale docenten sindsdien – schrijf ik in mijn eigen atelier. Cursisten schuiven aan in mijn atelier.

Een knipkaart voor vier lessen kost €85,- Voor acht lessen betaalt u 160,-

handschriftverbetering en workshops

Een vlot en leesbaar handschrift is bereikbaar voor bijna iedereen. Het vraagt oefening zoals dansles oefening vraagt: de stappen zijn snel geleerd, maar voor het soepel en zonder nadenken gaat moet je oefenen, veel oefenen. Maar wie zich daar echt voor wil inzetten, kan ik met goede begeleiding een heel eind op weg helpen.

Maak eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Workshops van een enkele dag geef ik op afspraak voor twee tot vijf personen. Onderwerp en datum in overleg. Andere workshops vindt u op de Facebookpagina Workshops Baukje schrijft

ACTUELE AANBOD

FACEBOOK BERICHTEN

Playing around with the Braun Quill x ... Bekijk meerBekijk minder

Filmpje met de Braun Quill x, de flexibele verbeterde ganzenveer van kunststof. ... Bekijk meerBekijk minder

The Braun quill ... Bekijk meerBekijk minder

Het is herfst in de Vijzelstraat. Wel gezellig, bladeren waaien door de straat en aan het eind van de middag verlichten de etalages de straat. Het is de laatste week dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Volgende week zijn we weer normaal. Maar wat hebben we een leuk jaar gehad. Ik heb bezoekers uit allerlei landen in mijn atelier gehad, van Cyprus tot Japan, van België en Duitsland tot de VS. Er worden nu Braun Quills gebruikt in vele buitenlanden voor kalligrafie en tekenwerk. Het blijft even uitleggen hoe ze gebruikt worden - jawel: op de kop is normaal voor de Braun Quill, al sinds 1980 toen Ben Braun ze nog maakte. Maar wie het eenmaal door heeft, ziet steeds meer mogelijkheden. ... Bekijk meerBekijk minder