CURSUSSEN EN WORKSHOPS

het hele jaar instappen: kalligrafiecursus

kalligrafie

In mijn atelier in de Vijzelstraat bied ik start- en vervolgcursussen kalligrafie aan in blokken van vier of acht lessen tijdens inloopcursussen op woensdagochtend, woensdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.  Dat zijn knipkaart-cursussen: een cursist kan één keer per week komen, twee of drie keer misschien wel, maar ook rustig een week overslaan of op een andere dag komen. Dat is ideaal voor mensen met onregelmatige werktijden.

De groepen zijn heel klein en dat maakt het mogelijk in te gaan op persoonlijke wensen. Wilt u bestaande kennis opfrissen? Hebt u een speciaal project? Bent u een absolute beginner of denkt u dat u twee linkerhanden hebt? Voor alles is een passende oplossing. Ik geef kalligrafielessen op alle niveaus. Na een opleiding tot schrijfdocent – Pedagogische Academie 1976, MO akte Schoonschrijven 1982, en workshops en stages bij internationale docenten sindsdien – schrijf ik in mijn eigen atelier. Cursisten schuiven aan in mijn atelier.

Een knipkaart voor vier lessen kost 75,- Voor acht lessen betaalt u 140,-

handschriftverbetering en workshops

Een vlot en leesbaar handschrift is bereikbaar voor bijna iedereen. Het vraagt oefening zoals dansles oefening vraagt: de stappen zijn snel geleerd, maar voor het soepel en zonder nadenken gaat moet je oefenen, veel oefenen. Maar wie zich daar echt voor wil inzetten, kan ik met goede begeleiding een heel eind op weg helpen.

Maak eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Workshops van een enkele dag geef ik op afspraak voor twee tot vijf personen. Onderwerp en datum in overleg. Andere workshops vindt u op de Facebookpagina Workshops Baukje schrijft

ACTUELE AANBOD

FACEBOOK BERICHTEN

1 maand geleden

Baukje Scheppink BAUKJE SCHRIJFT

Het is druk in de Vijzelstraat... De reuzen komen langs. Bij mij staan de dwergen van Haye Bijlstra in de etalage. Die trekken ook bekijks. ... Bekijk meerBekijk minder

Getting ready for the Scriptores summercourse in Turnhout 29-7 / 4-8 in Belgium. ... Bekijk meerBekijk minder

Hier is de trailer van de film Aus dem Nichts. Zondagmiddag 25 maart, niet te missen!Offizieller "Aus dem Nichts" Trailer Deutsch German 2017 | Abonnieren ➤ abo.yt/kc | (OT: Aus dem Nichts) Movie #Trailer | Kinostart: 23 Nov 2017 | Fil... ... Bekijk meerBekijk minder

8 maanden geleden

Baukje Scheppink BAUKJE SCHRIJFT

One-Armed Bandit
Wat verderop in de stad zit een speelhal. Hoewel in al die jaren nooit de behoefte heb gehad daar binnen te gaan en een gokje te wagen, vond ik die machines met hun stoere hendel waaraan je moet trekken voor het grote geluk wel interessant. The One-Armed Bandit noemde mijn vader die kleurige apparaten. Het was het type bandiet waaraan heel wat mensen hun geld kwijtraakten. Maar ze zagen er wel stoer uit.
Nu heb ik er twee. Iets minder kleurig, maar wel stoer. Ik heb ze voor het begin en het eind van mijn Braun Quill productie. De loodzware Krause pers die, hoewel geboren als verguldpers, nu prima diensten levert bij het allereerste uitstansen van mijn pennen. En als die pen dan alle meer dan 10 fases van het productieproces heeft doorlopen, dan zet ik met de tweede One-Armed Bandit trots de naam en de maat op de penhouder. Klaar.
... Bekijk meerBekijk minder