CURSUSSEN EN WORKSHOPS

het hele jaar instappen: kalligrafiecursus

kalligrafie

In mijn atelier in de Vijzelstraat bied ik start- en vervolgcursussen kalligrafie aan in blokken van vier of acht lessen tijdens inloopcursussen op woensdagochtend, woensdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.  Dat zijn knipkaart-cursussen: een cursist kan één keer per week komen, twee of drie keer misschien wel, maar ook rustig een week overslaan of op een andere dag komen. Dat is ideaal voor mensen met onregelmatige werktijden.

De groepen zijn heel klein en dat maakt het mogelijk in te gaan op persoonlijke wensen. Wilt u bestaande kennis opfrissen? Hebt u een speciaal project? Bent u een absolute beginner of denkt u dat u twee linkerhanden hebt? Voor alles is een passende oplossing. Ik geef kalligrafielessen op alle niveaus. Na een opleiding tot schrijfdocent – Pedagogische Academie 1976, MO akte Schoonschrijven 1982, en workshops en stages bij internationale docenten sindsdien – schrijf ik in mijn eigen atelier. Cursisten schuiven aan in mijn atelier.

Een knipkaart voor vier lessen kost 75,- Voor acht lessen betaalt u 140,-

handschriftverbetering en workshops

Een vlot en leesbaar handschrift is bereikbaar voor bijna iedereen. Het vraagt oefening zoals dansles oefening vraagt: de stappen zijn snel geleerd, maar voor het soepel en zonder nadenken gaat moet je oefenen, veel oefenen. Maar wie zich daar echt voor wil inzetten, kan ik met goede begeleiding een heel eind op weg helpen.

Maak eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Workshops van een enkele dag geef ik op afspraak voor twee tot vijf personen. Onderwerp en datum in overleg. Andere workshops vindt u op de Facebookpagina Workshops Baukje schrijft

ACTUELE AANBOD

FACEBOOK BERICHTEN

Hier is de trailer van de film Aus dem Nichts. Zondagmiddag 25 maart, niet te missen!Offizieller "Aus dem Nichts" Trailer Deutsch German 2017 | Abonnieren ➤ abo.yt/kc | (OT: Aus dem Nichts) Movie #Trailer | Kinostart: 23 Nov 2017 | Fil... ... Bekijk meerBekijk minder

3 maanden geleden

Baukje Scheppink BAUKJE SCHRIJFT

One-Armed Bandit
Wat verderop in de stad zit een speelhal. Hoewel in al die jaren nooit de behoefte heb gehad daar binnen te gaan en een gokje te wagen, vond ik die machines met hun stoere hendel waaraan je moet trekken voor het grote geluk wel interessant. The One-Armed Bandit noemde mijn vader die kleurige apparaten. Het was het type bandiet waaraan heel wat mensen hun geld kwijtraakten. Maar ze zagen er wel stoer uit.
Nu heb ik er twee. Iets minder kleurig, maar wel stoer. Ik heb ze voor het begin en het eind van mijn Braun Quill productie. De loodzware Krause pers die, hoewel geboren als verguldpers, nu prima diensten levert bij het allereerste uitstansen van mijn pennen. En als die pen dan alle meer dan 10 fases van het productieproces heeft doorlopen, dan zet ik met de tweede One-Armed Bandit trots de naam en de maat op de penhouder. Klaar.
... Bekijk meerBekijk minder

LIFE is what’s happening while you’re busy making other plans…

De hele pennenfabriek die ik van de weduwe van Ben Braun kocht, heeft vanaf 1998 onbegrepen op de bovenverdieping van mijn atelier gestaan. Netjes opgeborgen, want ergens in mijn achterhoofd zat nog een kleine stukje overtuiging dat het toch eens moest gaan lukken. En dat soort overtuigingen zit diep. Soms pakte ik een stans of een ander merkwaardig gereedschap, keek er even naar en legde het dan weer weg. In het vertrouwen dat er een keer een tijd zou komen…
Tijden kwamen en gingen. Ik werd museumdirecteur en dat laat geen tijd voor een winkel of een pennenfabriek. Ik werd tekstschrijver en ook dat kostte tijd en aandacht. En toen nog eens vijf jaar directeur van een ander museum. En voor ik het wist, waren er bijna 20 jaar voorbij en begon die overtuiging van toen nu toch weer te kriebelen en zelfs een beetje te knagen.
En wonder boven wonder snapte ik toen ineens wél die aanwijzingen en uitleg in de brieven van Jean Braun en las ik de tekeningen van Ben als een spannende roman.
Een nieuw begin voor de Braun Quill? Het lijkt er wel op…
Tijdens de jaarvergadering van Scriptores, op 11 maart a.s. in Oostmalle, zien de pennen voor het eerst de wereld buiten mijn atelier. Dan zijn ze te koop en liggen ze klaar om uit te proberen…
... Bekijk meerBekijk minder

Het is wat mistig in stad, maar we zijn er klaar voor. Openingsweekend Culturele hoofdstad Leeuwarden ook in de Vijzelstraat. En morgen schijnt de zon. Beloofd. ... Bekijk meerBekijk minder