BAUKJE SCHEPPINK

LETTER ARTIST
vormgever van de handgeschreven letter

IK SCHRIJF

Meer precies: ik schrijf en ik schrijf.

Letters zijn mijn inspiratiebron. In mijn atelier in de Vijzelstraat in Leeuwarden laat ik mijn eigentijdse kalligrafische bladen, boeken en objecten zien. In opdracht maak ik gastenboeken, oorkonden, logo’s, familiedrukwerk, bladen en muurschilderijen met kalligrafie en letterkunst. In de Vijzelstraat geef ik cursussen kalligrafie en handschriftverbetering. Daarnaast maak en redigeer ik teksten voor verschillende opdrachtgevers: webteksten, folderteksten, artikelen, columns, nieuwsbrieven of brieven. Soms geef ik daar als grafisch vormgever ook een vorm aan.

Maar bovenal ben ik vormgever van de handgeschreven letter.

BAUKJE SCHEPPINK

BOEKEN

BOEKEN

Het boek is een ondergewaardeerde kunstvorm. Het is een bescheiden object – dichtgeslagen neemt het hooguit een paar centimeter op een boekenplank in – maar ook een uitbundige brutale verzameling bladen [lees meer]en ruimten die de kijker voortdurend in een andere wereld brengen. Blad na blad nieuwe ervaringen, kleuren en vormen, die één geheel zijn maar nooit tegelijkertijd te zien. Het vindt zijn plek pronkend opengeklapt op een koffietafel, maar ook intiem bekeken door één enkele lezer. Het boek zit vol verborgen verrassingen en voor mij is het een voortdurende bron van inspiratie.

KALLIGRAFISCHE BLADEN

KALLIGRAFISCHE BLADEN

Een mooi stuk papier, handgeschept misschien, inkt die glanst op de pen, verf op het vel, een woord dat met kracht neergezet is. Er is veel beweging in de hedendaagse kalligrafie en ik draag mijn steentje bij. [lees meer] Zoals er kunstenaars zijn die hun leven lang niet uitgekeken raken op koffiepotten of zeegezichten krijg ik nooit genoeg van letters. Met ganzenveer, pen, penseel of een pipetje ben ik op zoek naar de grenzen tussen uitdrukking van emotie, leesbaarheid en inhoud.

OPDRACHTEN

OPDRACHTEN

Ik maak veel vrij werk. Opdrachten die ik mezelf geef, zou je kunnen zeggen. Maar ik krijg ook opdrachten en die voer ik met veel plezier uit. Logo-ontwerpen, oorkonden, een persoonlijk vormgegeven regel tekst of een enkel woord dat betekenis heeft, of een handgeschreven boek. Hebt u een idee of een wens, kom dan eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden.

TEKSTSCHRIJVEN

TEKSTSCHRIJVEN

Tekst heeft bij letters & tekst nog een betekenis. Als tekstschrijver maak ik onder meer kleine biografieën van mensen onder de titel Monument voor een mens. Een (huwelijks)jubileum kan de aanleiding zijn, maar ook een stamboomonderzoek dat tot een afronding komt, een levensboek of een herinneringsboek voor iemand die al overleden is. Een klein monument dat de herinnering levend houdt door foto’s, anekdotes, recepten, kortom alles wat een gewoon mens zo bijzonder maakt. Zo’n boekje kan in een kleine oplage gedrukt worden, zodat alle familieleden hun eigen herinneringsmonument thuis hebben.